WIE BEN IK

Hallo! Leuk dat je op mijn website bent terecht gekomen. Mijn naam is Susanne van Paridon en ik ben beeldend kunstenaar en docent. Ik ben in 2010 afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle als Docent Beeldende Kunst en Vormgeving.

 
 Ik ben na mijn afstuderen direct gaan werken bij Kunstencentrum Muzerie. Daar heb ik voornamelijk organisatorische werkzaamheden verricht. En ben later gaan werken als docent keramiek. In 2012 heb ik mijn eigen bedrijf Suzan von Perydon Kunsteducatie en Design opgericht. Ik werk als zzp’er voor verschillende kunstencentra en cultuurorganisaties. Ik geef workshops aan kinderen en jongeren voornamelijk in het onderwijs.
 

In 2014 ben ik mijn atelier begonnen aan de Curieweg 12 te Zwolle. Hier werk ik aan mijn beeldend werk maar ik geef er voornamelijk keramiek cursussen en workshops.
 

Verder op de site vind je al mijn andere activiteiten.

Cursussen en Kunsteducatie

Als je bij mij een cursus keramiek of een workshop volgt zal ik je leren om plezier te hebben in creeren. Vaak genoeg hoor ik “Ik ben helemaal niet creatief’” Gelukkig maar zeg ik dan, want dan kan ik je wat leren. Creativiteit is misschien dan wel niet aan te leren. Het maken van een mooi beeld, werken met kleur en technieken gebruiken wel.

In de keramiekcursussen is er alle ruimte om werkstukken te maken die je zelf graag wil maken. Ben je beginner dan zorg ik ervoor dat je alle basis principes van keramiek en het decoreren van keramiek meekrijgt. Werk je al wat al wat langer met keramiek dan help ik je bij het vormen en het verbeteren van je techniek. En het uitbreiden van de kennis en mogelijkheden die keramiek te bieden heeft.


Meer specifieke info over de cursussen?

Kijk dan verder op de site bij cursussen.

Samenwerkingen

En Plastique

En Plastique is een collectief bestaande uit Corine Aalvanger, Fetsje Anema en Susanne van Paridon.

Samen zetten zij zich in voor het upcyclen van gebruikt plastic tot mooie voorwerpen. Plastic heeft het eeuwige leven maar hierdoor slecht voor het milieu. Er drijven eilanden van plastic vervuilen onze oceanen en dieren raken erin verstrikt. Plastic kan ook mooi zijn en prachtige kunst en vormgeving opleveren. En Plastique maakt van plastic nieuwe mooi voorwerpen zoals sieraden, tablethoesjes en lichtobjecten. En Plastique kom je tegen op scholen en festivals waar zij iedere keer een nieuw project vormgeven met plastic.

En Plastique is breed inzetbaar en werkt graag op maat en denkt graag mee met de opdrachtgever.

Je kunt ons bereiken via enplastique@yahoo.com

Of via onze facebookpagina En Plastique

Geïnteresseerd?

Huur mij in!